Welkom bij Arnhem Eagles

Scheidsrechter, Jelle Roessink

Een jonge, spontane, nette, altijd vriendelijke jongen. Basketbal zit in zijn bloed. Vanaf zijn 5e jaar basketbalt hij al. Hij is niet alleen aardig vaardig in het spelen van het spelletje, sinds kort is hij scheidsrechter in opleiding.

Jelle Roessink 1 van de drie kinderen uit de Roessink basketbal familie. Vader & broer hebben het basketbal DNA meegekregen. Dat Jelle van het spelletje erg enthousiast wordt, is dan ook niet gek. Dat hij zich verder wil ontwikkelen als scheidsrechter is wel bijzonder. Althans zijn vader vind het ook niet erg om een wedstrijdje te fluiten maar Jelle wilt echt verder.

‘Ik vond het fluiten altijd al erg leuk, het ging goed en ik wilde me wel verder ontwikkelen’. ‘Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn team en Arnhem Eagles’. Jelle RoessinkMet het promoveren van U20, het team waar Jelle onderdeel van uitmaakt, had de vereniging een extra scheidsrechters verplichting.

Natasja Simonis, wedstrijdsecretaris geeft aan het heel fijn te vinden dat Jelle zich wil ontwikkelen. ‘We zien de betrokkenheid van de jeugd/jong volwassen steeds verder groeien’. ‘Dat is heel belangrijk voor een vereniging’.

Inmiddels heeft Jelle de eerste 2 workshops gehad van zijn BS3 cursus. Deze gingen over basketbalinzicht, moeilijke momenten, spelregels en looplijnen.

‘Onlangs heb ik als praktijkopdracht een wedstrijd van onze Heren1 beoordeeld’. ‘Erg leuk, helemaal omdat Rik Willigenburg een echte Eagles man, een van de scheidsrechters was’.

Als tip naar andere scheidsrechters in opleiding wil Jelle meegeven: Wees niet bang om calls te maken. Het maakt niet uit hoe de coach reageert, jij hebt de leiding over de wedstrijd. Juist als je niet fluit loopt het uit de hand.

Een hele goede tip! Het bestuur van Arnhem Eagles is erg blij met de inzet van Jelle.

Bedankt Jelle, heel veel succes en tot in de zaal.