Welkom bij Arnhem Eagles

Collectieve overwinning op Almere Pioneers

 

Met een gehavend team, zonder de nieuwe aanwinsten Dusko en Nikola Vukic is het eerste heren team van Arnhem Eagles vertrokken richting Almere. 

 

Almere wat altijd een goed team op de been heeft kunnen brengen, stond er dit keer met een team wat op details anders was. Nieuwe aanwinsten maar ook een tweetal zieken/geblesseerden.


Arnhem Eagles begon met Pieter van der Braak, Matthijs Hoekstra, Miguel Brache Santos, Bas de Leeuw en Guido Groenendijk. Arnhem kwam langzaam op gang. Maar door een sterke defense boden ze Almere niet de kans uit te lopen.


Daar waar Guido Groenendijk een belangrijke rol speelde met het uit de bucket houden van hun lange man. Was Bas de Leeuw een vervelende storende factor voor de tegenstander op de goed spelende powerforwards van Almere.


Nieuwkomer Andrew Blackmon speelde weer een belangrijke rol in het team. En zorgde voor de nodige scores. Maar ook Miguel Brache Santos zorgde voor de nodige 'reuring' onder de borden. 


De tweede helft ging Eagles sterk van start en zorgde voor een nog sterker einde. Almere was kansloos tegen het degelijk en sterk spelende Eagles team. Gebalanceerde aanvallen, waarin de extra passes zorgde voor mooie scores. Eagles heeft laten zien waarom ze nog steeds in de top mee draaien op dit niveau.


Opvallend om te noemen is dat de rol van top speler Guido Groenendijk is veranderd van ontvangend naar dienend en dat het team daar nog beter op draait.


Topscoorders in deze wedstrijd waren Bas de Leeuw en Andrew Blackmon beide met 14 punten.