Lid Worden

 

Lid worden bij Arnhem Eagles is altijd mogelijk!

Iedereen vanaf 6 jaar is van harte welkom om te komen basketballen bij Arnhem Eagles.
Je hebt recht op 2 gratis proeflessen, daarna moet je de keuze maken om lid te worden ja of nee. Hieronder krijg je meer informatie over het lidmaatschap bij Arnhem Eagles.

 

Bij welk team kan ik terecht?

Een proefles is altijd (tenzij anders aangegeven in de e-mail) bij het laagste team in een leeftijdscategorie. De basketballbond maakt gebruikt van U-leeftijden, bijvoorbeeld U14 staat voor Under 14. Dat betekend dat iemand nog geen 14 jaar mag zijn tot 1-januari in het huidige seizoen. Vanaf 20 jaar ben je in Rayon Oost senior. De M staat voor mannen en de V voor vrouwen.

Kortom, het team MU14-1, is het eerste Mannen U14 team.

Na de eerste proefles wordt dan bekeken of het team waarbij je de proefles hebt gevolgd, het juiste team is. Anders krijg je een doorverwijzing voor de andere proefles.

Voor kinderen tot 12 jaar organiseert Arnhem Eagles een instuif op 2 locaties in Arnhem. Dit is namelijk in de Omnibus en de Salamander. Hier leest u meer over de instuiven van Arnhem Eagles.

 

Aanmelden voor een proefles en/of voor meer informatie kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Ik wil graag in het team bij een vriend(in), kan dat?

Alles is bespreekbaar, maar helaas is het niet altijd mogelijk om dit te realiseren. Belangrijk is wel dat je in dezelfde leeftijdscategorie zit, dus in U10, U12, U14, U16, U18 of U20. In een hogere leeftijdscategorie meedoen is wel mogelijk, lager helaas niet.

Dan is er ook nog het verschil voor trainen en spelen, met alleen trainen is er meer mogelijk dan wanneer je ook wedstrijden gaat spelen. Dan zitten we namelijk ook met de regels van de Basketballbond.

 

Wat heb je nodig voor een proefles?

Voor een proefles heb je alleen sportkleding en zaalschoenen nodig, de andere materialen (bijvoorbeeld ballen) worden door Arnhem Eagles beschikbaar gesteld.

 

Typen lidmaatschappen

Bij Arnhem Eagles kennen we 3 typen lidmaatschappen, namelijk;

 

Trainend Lid, de naam zegt het natuurlijk al dit is een lid wat alleen traint bij Arnhem Eagles. Het spelen van wedstrijden is als trainend lid niet toegestaan. Het is echter wel mogelijk om tijdens het seizoen je lidmaatschap te wijzigen naar wedstrijd spelend.


Wedstrijdspelend Lid, bij dit lidmaatschap mag je zowel trainen als wedstrijden spelen bij Arnhem Eagles. Het is niet mogelijk om tijdens een seizoen terug te gaan naar Trainend lid.


Kader Lid, deze leden trainen niet en spelen geen wedstrijden, zij zorgen ervoor dat dit wel wordt mogelijk gemaakt.

 

Contributie & Gelre Pas

Zodra een getekend inschrijfformulier is ingevuld en ingeleverd, is het betalen van contributie verplicht. De contributie wordt in 3 termijnen geïncasseerd, meer informatie er over vind je hier.

Het is mogelijk om te sporten bij Arnhem Eagles met de Gelre Pas, meer informatie hierover vind je hier.

Daarnaast is het mogelijk om via Stichting Leergeld een tegemoetkoming te ontvangen voor de contributie, die informatie vind u hier.

 

Inschrijfformulier & Schuldvrijverklaring

Na de 2e proefles moet de keuze worden gemaakt om wel of geen lid te worden van Arnhem Eagles. Als je wel lid wordt moet je een compleet ingevuld inschrijfformulier en machtigingsformulier meenemen naar de training. Digitaal opsturen kan ook naar de ledenadministratie, het e-mailadres staat op het inschrijfformulier.

 

Indien je de afgelopen 5 jaar lid bent geweest van een andere basketballvereniging is een Schuldvrijverklaring nodig. Deze verklaring geeft aan dat je geen schulden hebt bij je oude sportvereniging. Deze moet ook bijgevoegd worden bij de inschrijving.

 

INSCHRIJVEN

Om de inschrijving bij Arnhem Eagles te kunnen voltooien hebben we het volgende nodig;

 

Na ontvangst van deze gegevens ontvangt u een e-mail met de inschrijving. U kunt uw mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.