Arnhem groeit voorzichtig

Hoewel de 73-54 nederlaag hard aankwam in Arnhem, zag coach Bas Hendriks na afloop van de wedstrijd lichtpuntjes. ‘We hebben afgesproken om naar het proces te gaan kijken in plaats van naar het scorebord’ bleef de coach ogenschijnlijk mysterieus.

 

In de wedstrijd zondagmiddag werd echter rap duidelijk wat Hendriks bedoelde. Zijn ploeg startte de wedstrijd wederom goed. Met goed open offense kwam de ploeg uit Arnhem steeds tot goede opties, en het kon ook niet uitblijven dat het momentum naar de thuisploeg zou gaan. Bij een achterstand van 11-14 was het eerst Minna Selmgren die voor de aansluiting zorgde, waarna Thalita Masbaitoeboen een driepunter raakschoot van de kop voor 16-14. De teruggekeerde Lisanne Grevinga maakte er nog even 18-14 van, waarna het slotaccoord van het kwart naar Red Stars ging: 18-18 na tien minuten.

 

In het tweede kwart schoot Arnhem zich nog even naar 20-18, maar daarna nam Red Stars het initiatief. Het werd 23-29 wat de Arnhemmers nog even om wisten te bouwen naar 27-29, maar toen was de beer wel los. Een 3-17 run van de ploeg uit Soest leek de aspiraties van Arnhem Eagles de das om te doen. Coach Hendriks: ‘Het vervelende is dat we op zich tot goeie schoten kwamen, maar ze niet vielen. Het leek alsof we daar wat nerveus van werden, en prompt kregen we moeite met het afstoppen van de transitie van Red Stars’.

 

Na rust toonde Eagles veerkracht door de verdediging goed te sluiten. Met meer passie en vuur dan overleg werd er aangevallen , en waar dat in de verdediging goed werkte , viel de aanval van de Arnhemmers daardoor wat terug in individuele acties. Toch kwam twee minuten voor rust Suzanne Alberts door met een score voor 53-43 en toen was het weer een wedstrijd. Elleanore Berends schoot zelfs de lichten uit kort voor het verstrijken van de tijd: 55-47 en Red Stars leek rijp voor de slacht.

 

Drie scoreloze minuten aan het begin van het laatste kwart deden de Arnhemmers vervolgens de das om. Het werd 50-63 en dat brak het verzet bij de Arnhemmers die met uiteindelijk 54-73 de bietenbrug op gingen.

 

Coach Hendriks na afloop: ‘We pakken een season high voor Q1, dus daar ben ik blij mee, we winnen het derde kwart met 17-9, das prima. Ik vind dat we in de setplay vrij aardig hebben lopen verdedigen. Ja we krijgen wat driepunters tegen in de eerste helft (5), maar de meeste daarvan in een moeilijke fase van ons, waarna we nog wel weer terugkomen in de wedstrijd. Er zit echt nog ruimte voor verbetering in de ploeg! We groeien!’

 

Topscorer voor de Arnhemmers was Thalita Masbaitoeboen met 22, terwijl Elleanore Berends voor 17 punten zorgde.

 

Bron: hoopsjunk.nl