De ouders van AE helemaal ZEN

Het 'tweede' recreantenteam van de Arnhem Eagles, officieel het team 'de ouders van AE', heeft zondag meegedaan aan het recreantentoernooi in Wijk bij Duurstede. Dit alleraardigste toernooi was voor veel van de spelers de eerste echte wedstrijdervaring. En het moet gezegd: het team deed het niet onverdienstelijk! De 2 dames en 6 heren eindigden met twee overwinningen en twee verliespartijen op de derde plaats in de pool, net te laag om nog voor de finale in aanmerking te komen. 

 

Ondanks het vroege vertrek (zondagochtend 8:30) kwamen we volledig ZEN aan in Wijk bij Duurstede, dankzij de ontspannen, mooie, toeristische route van een klein uurtje. ZEN-master Rob wist dit goed te vertalen naar de wedstrijdsituaties. Geen tegenstander kreeg ons uit onze trance, zelfs de fanatiek spelende eerste tegenstander uit Alkmaar. Verlies in de eerste ronde deerde ons niet.

 

We herpakten ons prima in de tweede wedstrijd. Een erg leuke pot tegen de Hoppers uit Enkhuizen, dat met veel dames en erg sportief speelde. De derde pot was bijzonder: we speelden tegen dove tegenstanders, die nota bene uit Arnhem kwamen! We wonnen de leuke pot tegen deze Deaf Jumpers.


De laatste pot was tegen het sterkste team en ook de uiteindelijke winnaars van het toernooi: Sfinx uit Wageningen. We konden ze nog goed bijhouden en dankzij de prima scheidsrechters (van het organiserende BEO; Basketball Events Organisation) bleef het een leuke partij. We verloren met 8 puntjes, geen schande. Helemaal ZEN eindigden we het toernooi dankzij de wederom prachtige terugweg...